Geschiedenis

 

Reeds sinds de zomer van 1995 opperden sommige vrienden (Ulrich Dammans,  Dimitri Malschaert,  Maarten Musch en Bjrn Van Roy) van het Koninklijk Atheneum uit Halle dat het leuk zou zijn een zaalvoetbalploegje op te richten. Deze gedachte groeide uit het besef dat we elkaar nog wilden terugzien na onze middelbare schoolperiode en omdat we wel zin hadden om de voetbalsport op recreatief niveau te beoefenen. Het duurde echter tot in de zomer van 1997 voordat onze kandidatuur bij het Hals Zaalvoetbalverbond (HZVV) werd ingediend. Toen alle hoop om reeds in het seizoen 97-98 te kunnen aantreden werd opgeborgen, werden we op de hoogte gesteld van het nieuws dat Klein Nederlo afzag van deelname aan de competitie. Hierdoor mochten we ons klaarmaken voor een seizoentje zaalvoetbal. Er restte ons welgeteld 1 week om alles in orde te brengen (het vinden van een naam voor de ploeg, het vinden van voldoende spelers, het afsluiten van de geschikte verzekering, het vinden van een uitrusting,...).

Niet veel later werd de ploeg Blanco officieel opgericht fungerend als vervanger van Klein Nederlo. Onze eerste shirtsponsor was Erik Wouters die ons zeer snel goedkope kledij kon leveren. Het vinden van voldoende spelers zorgde nauwelijks voor problemen. De mannen van het eerste uur waren (in alfabetische volgorde): Ulrich Dammans, Jeroen Desmedt (doelman), Gert Janssens, Dimitri Malschaert, Tom Mosselmans, Maarten Musch, David Vanderheyden, Olivier Vanhaelen, Bjrn Van Roy, Andy Versteldt en Thierry Windmolen. Na enkele wedstrijden werd deze kern nog aangevuld met Robby Debilde. Dit seizoen verliep vlotjes, zeker als je er rekening mee houdt dat quasi niemand enige zaalvoetbalervaring had en velen zelfs nooit voorheen hadden gevoetbald! Onverwacht plaatsten we ons zevende in de tweede divisie van het HZVV op slechts drie puntjes van het derde gerangschikte team! Onze absolute uitschieter was echter de halve finale in het bekertornooi, waar we zeer verdienstelijk werden gewipt door Bordeaux Lembeek, toen een van de toonaangevende ploegen in eerste divisie.

Na dit eerste seizoen hadden we pas echt de smaak te pakken. Voor het nieuwe seizoen trokken we een nieuwe shirtsponsor aan, namelijk Taverne Den Dme. Deze sponsor voorzag ons van een compleet nieuwe uitrusting en we konden terugvallen op een eigen lokaal. Onmiddellijk werd ook de naam van de ploeg veranderd in Den Dme. Om ons bijkomend van de nodige fondsen te voorzien werd een wafelverkoop opgezet. In de overgang van beide seizoenen verliet Olivier Vanhaelen de club (door werkverplichtingen); Joeri Segers werd zijn vervanger. De prestaties verbeterden zienderogen, wat ons een vierde plaats in de competitie opleverde. Dit was echter net niet genoeg om mee te stijgen naar eerste divisie. Opnieuw verlieten een aantal spelers de club (Joeri Segers (tijdsgebrek) en Jeroen Desmedt (blessure)), maar ook zij werden vervangen door volwaardige spelers, nl. Yves Vanderrusten en Thomas Brbar. Het statuut van doelman was ondertussen al overgedragen aan Gert Janssens, die deze zware taak graag op zich nam. Er werd trouwens steeds op toegezien dat de aangetrokken spelers zeker pasten bij het profiel van de club.

Dit alles heeft wellicht geleid tot het meest fantastische seizoen dat we tot dan toe hadden meegemaakt. In het seizoen 99-00 was immers niet alleen de titel in de tweede divisie voor ons weggelegd; ook bereikten we opnieuw de halve finale van de bekercompetitie. Deze promotie naar de eerste divisie leidde tot afzeggingen voor het komende seizoen van Andy Versteldt en Thierry Windmolen. Onze kern werd enkel aangevuld met een reservedoelman (Johan Van Hove).

Het seizoen '00-'01 bracht onmiddellijk een schitterende vierde plaats in de eerste divisie van de HZVV competitie; in de bekercompetitie werd het een hard bevochten uitschakeling in de kwartfinales tegen de latere kampioen Bordeaux Lembeek.

Voor het seizoen '01-'02 verliet geen enkele speler de ploeg. Ze werd aangevuld met Bart Langendries. Verder konden wij terug rekenen op Thomas Brbar, die vorig seizoen noodgedwongen aan de kant moest blijven wegens een zware knieblessure. Deze versterkingen bewezen onmiddellijk hun waarde. Den Dme plaatste zich evenwel opnieuw vierde in de competitie, doch het haalde tijdens dit seizoen zijn voorlopig mooiste trofee binnen: HZVV bekerwinst

Voor het seizoen '02-'03 konden we opnieuw rekenen op de ploeg van vorig seizoen. Er waren geen vertrekkers en geen nieuwkomers. Uit noodzaak (wegens te weinig "fitte" spelers) werden in de loop van het seizoen 2 nieuwe spelers ingeschreven: Patrick Malschaert (neef van ...) en Stefaan Musch (broer van ...).

Voor het seizoen '03-'04 verliet Stefaan Musch de ploeg wegens een zware knieblessure. Wel had Robby Debilde gevraagd om hem dit seizoen niet in te schrijven aangezien hij het hele seizoen gekwetst was na een zeer zware knieblessure (en operatie). Aangezien ook Bjrn Van Roy beslist had om enkel nog in hoogste nood mee te spelen, werd de ploeg aangevuld met David Van Geel en Geert Langendries (broer van Bart). Met wisselend succes want de ploeg kreeg het moeilijkste seizoen uit zijn bestaan te verduren. Het spelniveau viel tijdens het hele seizoen enorm tegen. Tot overmaat van ramp werd Den Dme uitgeschakeld in de eerste ronde van de HZVV-beker door toenmalig tweedeklasser De Skans...

Seizoen '04-'05 werd aangevat met dezelfde kern, er rekening mee houdend dat Robby Debilde zijn plaats in het team opnieuw innam en Geert Langendries het team opnieuw verliet. Den Dme behaalde zijn slechtste eindresultaat in de eerste divisie en speelt volgend seizoen in de tweede divisie door de gewijzigde competitie. Er wordt namelijk overgeschakeld van 2 naar 3 divisies.

Tijdens het seizoen '05-'06 zullen 11 vaste spelers de clubkleuren verdedigen in een rotatiesysteem, omdat bij Den Dme het spelen belangrijker is dan het winnen. In alfabetische volgorde zijn dit Dammans Ulrich, Debilde Robby, Janssens Gert, Langendries Bart, Malschaert Dimitri, Mosselmans Tom, Musch Maarten, Van De Maele Hans, Vanderheyden David, Vanderrusten Yves en Van Roy Bjrn. Brbar Thomas, Malschaert Patrick, Van Geel David en Van Hove Johan kunnen worden ingeschakeld tijdens situaties van hoge spelersnood! Den Dme houdt dus vast aan zijn maximaal toegelaten aantal spelers (15). De club kijkt hoopvol tegemoet wat het nieuwe seizoen zal geven.

Voor het seizoen '06-'07 werd het rotatiesysteem aangehouden, doch Den Dme verloor 1 van zijn vaste waarden. Robby Debilde eigende zichzelf het reservestatuut toe en zijn naam zal dus niet vaak meer in de wedstrijdverslagen worden terug gevonden. Verder bleef het spelerspotentieel hetzelfde. Nog meer dan vroeger wordt het recreatieve aspect het belangrijkste, want onze spelers beginnen langzamerhand meer gewicht in de schaal te leggen en boetten zwaar in op hun snelheid...

Het vorige seizoen werd goed overleefd. Den Dme bleek een geduchte tegenstander tijdens de bekercompetitie en ook in de competitie kon Den Dme zich in de eerste helft van de rangschikking handhaven. Langzamerhand glijden ze wel weg naar de onderste regionen. Gert Janssens kondigde aan dat hij er mee kapt wegens aanhoudende rug- en liesletsels, Tom Mosselmans moet noogedwongen afhaken na zijn knieblessure. Patrick Malschaert liet al weten dat hij volgend seizoen zijn reservestatuut inruilt voor een plaats in de vaste kern.

Wegens het afhaken van onze hoofdsponsor zal de ploeg tijdens het seizoen 2008-2009 terug als ZVK Blanco zijn wedstrijden spelen. Er stoppen geen spelers, maar Joeri Segers keerde terug nadat hij afhaakte aan het einde van het seizoen '98-'99.

Seizoen 2009-2010 brengt weinig nieuws. Alle spelers blijven de ploeg trouw. De reservestatus van Johan Van Hove, Thomas Brbar en David Van Geel vervalt. Robby Debilde komt terug weliswaar als reserve.